Babakocsi tárolása –
10 okos tárolási megoldás

A gyerekek érkezésével azt hiszem mindenki úgy érzi, hogy egyszerűen nincs elég tárolóhely, úgy leginkább semminek… A babakocsi tárolása pedig egy különösen nehéz kérdés, mivel nagy, viszont gyakran van rá szükség. Úgyhogy összegyűjtöttem a (szerintem) legjobb opciókat, hogy hova tudod besuvasztani akár házban, akár egy kis lakásban élsz. 

1. A bejárati / tároló / garázs ajtóra akasztva

Talán ez az egyik kedvencem, mert értékes helyet spórolhatunk meg vele a földön, viszont egyből kéznél van, ha kell. Egy erősebb akasztó kell hozzá, amit felfúrunk az ajtóra, és már kész is! Ez persze csak összecsukható babakocsikkal működik. 🙂 Én tennék még mögé egy műanyag lemezt is, hogy megvédje az ajtót a karcolásoktól, sártól, de amúgy tökéletes!

2. Kerti tárolóba / biciklitárolóba

Ha kertes házban élsz, vagy a házban van biciklitároló, akkor ez az egyik legegyszerűbb megoldás. Valószínűleg egy kis átrendezést igényel majd, hogy beférjen, de megéri!

3. A lépcső alá

Kialakíthatsz neki ilyen csinos kis tárolót is, de ha erre nincs most energia (amin nem csodálkoznék 😀 ) akkor simán be tudod állítani a lépcső alatti üres helyre.

4. Garázs vagy mobilgarázs 

Az autó mellett általában lehet még egy kis helyet találni, ahova be tudod állítani (vagy felakasztani) a babakocsit, így nem a lakásban / házban foglalja a helyet, és higiénikusabb is.

5. Az erkélyen / gangon

Ha a lakásban már nincs hely, akkor kirakhatod az erkélyre, vagy körfolyosóra is, de utóbbit csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy nem fogják ellopni, és mást sem zavar. Fontos, hogy ha érheti eső, akkor szerezz be egy takarót, ami megvédi a tomboló viharban is (ami nem ritka mostanában).

 

6. A gardróbszerkényben vagy szobában

Akár egy alsóbb polcot is szentelhetsz neki, felakaszthatod úgy, hogy ne érjen a ruhákhoz, 

vagy egy külön rekeszt is szánhatsz neki. Lehet, hogy szelektálni kell majd előtte, de tapasztalatom szerint mindig talál valamit az ember, amitől ideje lenne megválni. 🙂

 

7. Az autóban

Ha már végképp sehol nincs hely, akkor tárolhatod az autóban is. Nyilván addig kézben kell majd vinni a gyereket, de végső megoldásként ez is jobb, mintha a szoba közepén áll!

Pro tipp

Ha olyan helyre teszed, ahol összesározhat valamit, akkor imádni fogod ezt a zseniális megoldást (legalábbis én odavagyok érte)! Egyszerűen húzz egy-egy hajvédőt a kerekekre, és így gyakorlatilag bárhova beteheted, nem kell aggódni, hogy összekoszolja a lakást vagy a ruháidat! 

 

A képek forrása: Pinterest